Американският милиардер и предприемач, собственик на Tesla, SpaceX, X (Twitter) Илон Мъск осмя предположението, че е подарил Tesla Cybertruck на ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров. В същото време той разкритикува журналиста и западните медии, които разпространяват подобна информация. Предприемачът публикува реакцията си в X в отговор на съобщение от журналиста Сам Абрамсън.

Абрамсън публикува съобщение за Cybertruck на Кадиров следобед на 17 август. В същото време той се обърна дистанционно към военните и правителството на САЩ. Според него Мъск е бил поканен в Уест Пойнт, за да изнесе лекция за съвременните технологии. В същото време този човек уж дава нещо на гражданин на Руската федерация, който е под санкции. Журналистът попита как е възможно това и на 19 август получи личен отговор от Мъск.

Мъск каза, че не е дал Tesla Cybertruck на руския генерал Кадиров. Предприемачът нарече журналиста Абрамсън „изостанал“, ако е повярвал на такава информация. След това той каза, че представители на „традиционните“ медии пишат лъжи.

„Наистина ли сте толкова глупав, че съм дал Cybertruck на руски генерал?“ Това е още един пример за това колко измамни са традиционните медии.Цял екран

Под съобщението на Мъск и Абрамсън X потребители оставиха повече от хиляда коментара за часове. 

Сет Абрамсън е 47-годишен американски журналист, който е работил за The Washington Post, Newsweek и The Guardian. През 2018 г. той написа книга за изборите в САЩ, в която повдигна подозрения относно сътрудничеството на бившия президент Доналд Тръмп с руските разузнавателни служби по време на президентската кампания през 2016 г.

Припомняме, на 17 август в канала на Кадиров в Telegram се появи видео, в което той показа електрически пикап Tesla Cybertruck, който се движи из центъра на Грозни. На покрива на колата е монтирана картечница.

Кадиров оборудва електрически пикап с картечница, кани се да го прати в Украйна