31-годишен мъж, който не пожела да назове името си, се обади в Шоуто на Рамзи, за да разкаже на водещите Джордж Камел и Джон Делони необикновената история за това как той и майка му са получили огромно наследство. 

Обаждащият се каза, че семейството му е получило между 10 и 14 милиона долара.

"Семеен приятел, когото майка ми познаваше отдавна, почина. Според адвоката, който се занимава с наследството, той ни е оставил между 10 и 14 милиона долара. В завещанието си ме е посочил като негов син. Никога не съм срещал този човек, никога в живота ми", каза мъжът на водещите Джордж Камел и Джон Делони.

Сега обадилият се трябва да се справи с емоционални проблеми. Освен това той все още трябва да реши какво да прави със своя дял от внезапното богатство, пише Yahoo Finance.

Получаването на наследство за милиони долари може да бъде непосилно за всеки, особено ако е неочаквано. Първата стъпка е да разберете подробностите какво означава това за вашите финанси. В тази конкретна ситуация обаждащият се обясни, че няма да му дадат парите просто така. Вместо това средствата се държат в тръст и ще бъдат изплатени с течение на времето.

„Не е задължително да можем да вземем ликвидните пари. Майка ми и аз ще разделим дивиденти, лихви и всички приходи, генерирани от тръста“, каза той.

Според обаждащия се попечителят, който е бил адвокат на починалия, оценява средния доход на 500 000 долара на година.

Очевидно това е сложен начин за получаване на наследство, така че първото нещо, което водещите на „Шоуто на Рамзи“ посъветваха, беше да се свърже с адвокат. Според тях тръстовете често се използват за прехвърляне на значително богатство, тъй като този начин на оставяне на наследство дава на починалото лице повече контрол върху това какво се случва с парите. Той може да назначи попечител, който да управлява активите на бенефициентите в съответствие с неговите инструкции.

Наследниците често нямат много контрол в тези ситуации, но те имат право да очакват попечителят да действа в техен най-добър интерес и имат фидуциарна отговорност да го направят.