33-годишната руска измамница Анна Сорокина, по-известна на света като Анна Делви, която се премести в Ню Йорк през 2013 г. и си измисли нова самоличност, за да мами богати американци и да печели пари от тях, ще стане участник в 33-ия сезон на шоуто „Танци със звездите“.

Престъпницата, чиято история е заснета в услугата за стрийминг Netflix, наречена „Измислянето на Анна“, продължава да бере плодовете на невероятната си популярност след четиригодишна присъда в затвора, пише Deadline.

Телемрежата ABC отказа коментар по въпроса.

През 2019 г. Делви беше призната за виновна по осем обвинения, включително голяма кражба от втора степен, кражба на услуги и опит за голяма кражба от първа степен.

Анна Сорокина, родена в Русия, се представяше за германска наследница, измамила хиляди долари от елита на Ню Йорк и техните любими заведения. Тя създаде толкова убедителен образ на богата наследница, че успя да обиколи света на чужди разноски, да живее в скъпи хотели и дори да имитира създаването на културен център, за чието изграждане също е получила пари.

Измамничката беше освободена от затвора за добро поведение през 2021 г., след като излежа почти четири години. Оттогава тя е под домашен арест, след като беше изправена пред възможно депортиране през 2022 г. заради просрочена виза, и носи електронна гривна на глезена.

Според Page Six условията на домашния й арест наскоро били смекчени. Дали й социалноосигурителен номер, пуснали я обратно в социалните медии и й позволили да се движи свободно в радиус от 70 мили от апартамента й в Ийст Вилидж, Ню Йорк. Според таблоида тя е получила специално разрешение да пътува до Лос Анджелис, където се снима "Dancing with the Stars".

В интервю за американски медии Делви твърди, че не съжалява за стореното. В момента тя работи върху документална поредица, описваща подробно живота й след Inventing Anna, стартира поредица за клубни вечери със знаменитости, хоства седмичен подкаст и издава нови песни. Тя също така сключи редица сделки в Instagram за популяризиране на сериала „Анонимните“ на USA Network и стартира модна агенция за връзки с обществеността с ветерана в бизнеса Кели Катрон.