35-годишната инфлуенсърка Арабел Рафаел от САЩ започна да се снима как яде „плодов кебап“, направен от грозде и мандарини, и благодарение на това получава 100 хиляди долара месечно. Според автора на съдържанието това са „най-лесните пари“, които е печелила.

Арабел, която живее в Лос Анджелис (Калифорния, САЩ), казва, че видеоклиповете за релаксация са й помогнали да забогатее. По време на записа жената използва много чувствителен микрофон (за ASMR), така че публиката може да чуе буквално всеки звук. Това ги успокоява и им помага да се отпуснат.

Според блогъра съдържанието се монетизира по различни начини, по-специално чрез платени абонаменти, както и плащания за изпълнение на желания на фенове, пише Daily Star. Например, ако някой от зрителите поиска да запише как яде определено ястие специално за него. Една необичайна услуга струва от 100 до 1000 долара.

Arabelle Raphael от САЩ прави пари, като яде пред камера, любопитство, пари, работа, създаване на съдържаниеЦял екран
Жената използва много чувствителен микрофон, докато записва Снимка: Kennedy News & Media

Понякога Арабела се появява в кадър със своята приятелка и колежка Ема Магнолия.

„Тези видеоклипове за храна са много забавни за правене. Просто поставяме камера и се показваме как ядем за час или два. Може да е малко разхвърляно, защото плодовете са невероятно лепкави, но крайният резултат си заслужава. Честно казано, никога не съм мислиа, че ще изкарвам прехраната си, като ям плодове пред камерата, но ето ни“, споделя инфлуенсърката.

Arabelle Raphael от САЩ прави пари, като яде пред камера, любопитство, пари, работа, създаване на съдържаниеЦял екран
Понякога Арабела се появява в кадър със своята приятелка и колежка - Ема Магнолия Снимка: Kennedy News & Media

Жената уверява, че се стреми постоянно да се развива. Нейната „голяма цел“ е да създаде много интересно и разнообразно съдържание, което да стане успешно в социалните мрежи.