Вдовица разказва за разбитото си сърце, след като съпругът ѝ умира на операционната маса, когато хирургът допуска фатална грешка и отстранява грешен орган.

Бевърли Брайън призовава да се образува гражданско и наказателно производство срещу д-р Томас Шакновски след смъртта на любимия ѝ съпруг Уилям, за когото е била омъжена 33 години.

Тя заяви, че 70-годишният ѝ съпруг е „умрял, докато е бил безпомощен“ в хирургическия кабинет на болница Ascension Sacred Heart Emerald Coast Hospital в окръг Уолтън, Флорида, докато е бил подложен на спешна процедура, според Zarzaur Law, която я представлява.

Двойката от Алабама е била на посещение в имота си под наем в окръг Окалуза миналия месец, когато Уилям внезапно започва да се оплаква, че изпитва болка от едната страна.

Медиците в здравното заведение в слънчевия щат уж са установили, че проблемът се дължи на проблем с далака, и се твърди, че са призовали пациента да им позволи да извършат операция.

Твърди се, че Уилям е поискал да бъде освободен от болницата, за да може да пътува обратно до дома си в Алабама, за да се срещне с лекаря си на 18 август, но е бил „убеден“ да остане и да се подложи на процедурата, се казва в прессъобщение на адвокатската кантора.

Zarzaur Law твърди, че пенсионерът е бил предупреден от д-р Шакновски и главния лекар на болницата д-р Кристофър Бакани, че „може да получи сериозни усложнения, ако напусне болницата“.



Уилям се съгласява да се подложи на операцията и на 21 август е отведен в операционната зала, за да се подложи на ръчно асистирана лапароскопска процедура по спленектомия, при която медиците трябвало да отстранят далака му.

Но д-р Шакновски е обвинен, че вместо това по погрешка е извадил черния му дроб.

Zarzaur Law твърди, че по този начин хирургът е разкъсал кръвоносните съдове, които са били свързани с органа, в резултат на което Уилям е претърпял „незабавна и катастрофална загуба на кръв, довела до смърт“.

Фирмата твърди, че след това опериращият лекар е уведомил Бевърли, че далакът на съпруга ѝ е „толкова болен, че е четири пъти по-голям от обичайното и се е преместил от другата страна на тялото му“.

Говорител на Ascension заяви в изявление за USA TODAY: „Ние приемаме подобни твърдения много сериозно и нашият ръководен екип провежда задълбочено разследване на това събитие.

„Ascension Sacred Heart Emerald Coast“ има дългогодишна история на предоставяне на безопасни и качествени грижи, откакто болницата отвори врати през 2001 г. Безопасността на пациентите е и остава наш приоритет номер едно. „Мислите и молитвите ни остават със семейството. Отнасяме се с най-голямо внимание към личния живот на нашите пациенти. Не коментираме конкретни случаи на пациенти или активни съдебни спорове.“

Според NHS далакът е орган с размерите на юмрук в горната лява част на корема, който се намира до стомаха и зад левите ребра.

При аутопсията е установено, че на далака на Уилям се е появила малка киста, за която се смята, че е причината за болката, заради която той е потърсил лекарска помощ във Флорида.

Бевърли казва, че сега има мисия да получи „справедливост“ за покойния си съпруг.

В изявление, разпространено чрез правния ѝ екип, вдовицата казва: „Съпругът ми почина в безпомощно състояние на операционната маса от д-р Шакновски.

„Не искам никой друг да умира заради неговата некомпетентност в болница, която е трябвало да знае или е знаела, че преди това е допускал драстични, животозастрашаващи хирургически грешки.“

Д-р Шакновски не е обвинен в престъпление и в досието му няма дисциплинарни дела или публични жалби, съобщава „Маями Хералд“.

Въпреки това Бевърли се надява, че срещу него ще бъдат образувани граждански и наказателни производства, като обяснява, че възнамерява да подаде иск след предварителен съдебен процес.

Болница Ascension Sacred Heart Emerald Coast потвърди, че е започнала разследване на смъртта на Уилям.