„Президентът на САЩ Джо Байдън започва да приема идеята, че е възможно да не е в състояние да спечели изборите през ноември и може да му се наложи да се оттегли от надпреварата“.

Това написа американското издание „Ню Йорк Таймс“ като се позова на хора, близки до Байдън.

Представител на щаба на Джо Байдън обаче отрече президентът на САЩ да възнамерява да се откаже от битката за Белия дом наесен.

Джо Байдън е дал положителен тест за COVID-19

„Информацията на „Ню Йорк Таймс“ е напълно невярна“, заяви пред телевизия Ем Ес Ен Би Си съпредседателят на предизборния щаб на Байдън Седрик Ричмънд.

Междувременно все повече високопоставени представители на Демократическата партия призовават Джо Байдън да се оттегли.

Кампанията бе подета, след като 81-годишният Байдън се представи лошо в телевизионните дебати с Тръмп в края на миналия месец.

Вчера беше съобщено, че президентът се е самоизолирал, защото се е разболял от COVID-19.

Демократическата партия Нанси Пелоси е изразила увереност, че е възможно Байдън да бъде убеден да се оттегли доста скоро, написа в. „Вашингтон пост“.

Бившият президент на САЩ Барак Обама, на когото Байдън беше заместник два мандата, също изрази съмнения в неговите шансове.

Междувременно Демократът Джейми Раскин от и сенаторът Джон Тестър станаха поредни представители на Демократическата партия, призовали Джо Байдън да се оттегли от надпреварата.