В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви оттеглянето си от надпреварата за президентски избори през ноември, бившият президент Доналд Тръмп описа Байдън като „най-лошия президент в историята на нашата страна“.

Въпреки че не е ясно кой ще бъде кандидатът на демократите, Тръмп каза, че смята, че вицепрезидентът Камала Харис ще бъде по-лесна за победа, отколкото би бил Байдън.

Кампанията на Тръмп незабавно започна да набира средства от съобщението на Байдън, изпращайки съобщение до поддръжниците на републиканската партия, в което се казва, че „Оттеглянето от надпреварата на Байдън е пълен позор“, предаде АП.

Байдън се оттегля от надпреварата за президентските избори в САЩ

Тръмп написа в публикация в Truth Social, че „Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да се кандидатира за президент и със сигурност не е годен да служи“.

Тръмп твърди, че Байдън е „постигнал“ длъжността президент „чрез лъжи, фалшиви новини и без да напуска мазето си“.

„Всички около него, включително неговият доктор и медиите, знаеха, че той не е способен да бъде президент... Ще страдаме много заради неговото президентство, но ще поправим щетите, които той нанесе много бързо. НАПРАВЕТЕ АМЕРИКА ВЕЛИКА ОТНОВО!“.

В останалата част от изявлението си кандидатът републиканец прибягна до обичайната си подстрекателска предизборна реторика по въпроса за имиграцията.

Тръмп, който е на 78 години, често е коментирал възрастта и психическата годност на 81-годишния Байдън по време на кампанията си, посочва ДПА.

Камала Харис ще се изправи срещу Тръмп в битката за презедент