75-годишна жена дълго време се борела с рак на гърдата и почти веднага след приключване на лечението удари джакпота в лотария. 

Става дума за Дона Озбърн, която се готвела да посети роднини във Флорида с дъщеря си. Те пристигнали на летището, но полетът бил отложен няколко пъти. В резултат на това дъщерята на жената отлетяла сама, защото трябвало да се чака твърде дълго за самолета, пише Daily Star.

"Имаше толкова много закъснение, че реших да се върна у дома. Ако не бях напуснала летището, никога нямаше да си купя този билет", каза Дона Озбърн.

На бензиностанция тя закупила един от лотарийните билети, който се оказал съдбовен за нея. Точно на паркинга жената решила да погледне резултата и останала смаяна от видяното.

Дона Озбърн веднага се върнала в магазина, за да накара касиерите да потвърдят автентичността на печалбата, защото не можела да повярва на късмета си. Дъщерята също доскоро не вярвала, че майка й е станала собственик на джакпота.

Победата била сладко-горчива за 75-годишната пенсионерка, която наскоро завърши лъчетерапия за рак на гърдата. Играе лотария от много години, но това й се случва за първи път. Печалбата дошла на рождения й ден. Дори и след това обаче Дона Озбърн няма намерение да се пенсионира.

„Не знам какво бих направила със себе си, ако се пенсионирам; трябва да остана активна. Мисля, че определено ще инвестирам част от печалбата си, но след това планирам да посетя Аляска!“ - обобщи жената.