В САЩ пилот изненада недоволни пътници, като им поръча вечеря след дълго закъснение на полета. Таня Стамос, която чакала полета си, разказа за това в един от видеоклиповете си.

@ladyt98tanya #unitedairlines #pilots #great #greatness #greatpilots #christlike #thankyou #california #sanfrancisco #houston ♬ Powerful songs like action movie music - Tansa

Полетът на United Airlines бил отменен поради аварийно кацане и се наложило да бъде чакан седем часа. Усещайки, че нещо не е наред, пилотът решава да поръча 30 пици на летището в Ню Мексико (САЩ) за пътници, блокирани поради проблеми със самолета.

Хората, които трябваше да чакат, разказаха как една „депресираща“ ситуация се е превърнала в приятен момент за тях. Всички пътници били трогнати от щедростта на члена на екипажа. Според тях това не се среща често в самолетите.

„Повечето организации не отиват над и отвъд, но този капитан не се поколеба. Това, което направи тази нощ, е това, което всички хора трябва да правят повече: безкористни действия, състрадание и човечност“, каза Таня Стамос.

Полетът на United Airlines от Сан Франциско до Хюстън на 13 септември беше принуден да направи аварийно кацане в Албакърки. Мъж колабирал в тоалетната на самолета и се нуждаел от незабавна медицинска помощ.

Около 150 пътници бяха принудени да напуснат самолета и останаха блокирани. Настъпил хаос, докато работниците се опитвали да уредят клиентите да седнат.

Таня обясни, че авиокомпанията е предоставила ваучери за храна на стойност 15 долара. Това обаче било безсмислено, тъй като повечето ресторанти вече били затворени. Тогава пилотът решил да помогне. Той поръчал няколко пици за всички, които чакаха полета си. Човекът ги платил със собствени средства.

Самолет, полет, закъснение на полета, недоволни пътници, пилот на самолет, подарък за пътници, пилот нахранени пътници,Цял екран
Пилотът раздава пица и се грижи всички да са добре нахранени Снимка: TikTok

Видеото показва как пилотът раздава пица и се уверява, че всички са сити, преди да подреди чиния за себе си. По-късно всички пътници успяха да се качат на полета и пристигнаха на местоназначението си.

„Когато дойде моят ред да сляза от самолета, му стиснах ръката и му благодарих, а всички, които стояха зад мен, последваха примера ми“, добави Таня.