Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп проведе пореден митинг в Аризона преди седмица. Резултатът от този митинг обаче бяха огромни здравословни проблеми за участниците в него.

Според SVTV NEWS местни жители са потърсили медицинска помощ точно след митинга с оплаквания като частична загуба на зрение и парене в очите.

Според журналистката Кристи Кели най-малко 20 души са потърсили официално помощ с подобни симптоми. Освен това всички те стояли до Тръмп на сцената.

Кели уточни, че сред жертвите са пастор Ели Морено и съпругата му Франческа. Освен това, ако Морено имал леко заболяване, жена му „имаше замъглено зрение и подуто лице“. Това състояние продължило около пет дни.

Друг участник в ралито, Майра Родригес, също беше диагностицирана с химическо изгаряне. И дори след седмица тя все още "страда от замъглено зрение и чувствителност към светлина".

Припомняме, че само за последните няколко месеца имаше две покушения срещу Тръмп.

Първият опит за елиминиране на Тръмп беше направен от стрелеца Томас Крукс по време на митинг в Пенсилвания. Тогава Тръмп като по чудо избегна куршум и получи нараняване на ухото. При случая загина един от зрителите. След този инцидент Тръмп стои зад бронирани стъкла на митинги.

Лекар на Тръмп: Куршумът е оставил рана с ширина два сантиметра

Второто покушение срещу Тръмп беше извършено преди няколко дни. Отново се опитаха да го застрелят, но този път не на митинг, а докато демократът играеше голф в своя голф клуб Trump International във Флорида.

Тръмп обаче не беше ранен, а стрелецът бързо е задържан от служители на Тайните служби, въпреки опита да избяга с черен Нисан. В Кусти, където се е укривал стрелецът, са открити автомат АК-47 с оптичен мерник, екшън камера и две раници. По-късно стрелецът беше идентифициран като Райън Рут.

Тръмп обяви, че е невредим след опита за убийство, задържаха стрелеца