От полицията в Илинойс, САЩ, публикуваха запис от камера на полицай, който показва как униформен застрелва жена в дома ѝ, предаде Би Би Си.

Серията хаотични моменти е довела до фаталната стрелба. 36-годишната Соня Маси се обадила на спешния телефон, за да съобщи за предполагаем нарушител в дома си в Спрингфийлд.

Изпратени са двама полицаи. Те я последват в къщата и я наблюдават, докато търси документите си.

Един от полицаите, Шон Грейсън, забелязва тенджера с вряла вода на котлона на печката. Той шеговито подхвърля, че няма нужда от пожар, докато са там.

Соня Маси отива до печката, за да свали тенджерата. Тя и Грейсън изглежда се смеят относно тенджерата ѝ с „гореща вода“, преди тя да каже два пъти: „Изобличавам те в името на Исус“.

Тогава полицаите започват да крещят по жената. Те моментално вдигат пистолетите срещу нея и разпореждат да остави тенджерата, пише bTV.

„Ще те гръмна в лицето“, казва Шон Грейсън.

„Добре, съжалявам“, са последните думи на Маси, която заляга и е фатално простреляна.

„Какво друго да направим? Не искам врялата вода в лицето“, казва полицаят Грейсън след стрелбата.

Срещу него са повдигнати обвинения за убийство и длъжностно престъпление. Той е уволнен от полицейската служба.

Президентът Джо Байдън изрази съболезнования към семейството на Соня Маси.

„Соня Маси, любима майка, приятелка, дъщеря и млада чернокожа жена, трябваше да е жива днес. Смъртта ѝ от ръцете на полицай ни напомня, че твърде често чернокожите американци се сблъскват със страхове за безопасността си по начини, по които много от нас не го правят“, добави Байдън.