Полицейски служители застреляха мъж, който е държал в ръцете си два ножа, близо до мястото, в което се провежда Националния конгрес на Републиканската партия в Милуоки. Петимата униформени са от полицейското управление в Кълъмбъс, Охайо, каза шефът на полицията на Милуоки Джефри Норман. На място са открити и двата ножа, носени от убития мъж, предаде АП.

Полицията разпространи запис от камерите на униформените, в който става ясно, че те са се движили с велосипеди, забелязали са двама мъже, единият от които е носел нож. След като той се насочил към другия невъоръжен мъж, полицаите дала команда "Хвърли ножа", а после открили огън по въоръжения.

Часове след покушението: Тръмп с поява на публичен митинг СНИМКА

Норман заяви още: „Нечий живот беше в опасност. Тези служители на реда, които не са от този район, действаха, за да спасят нечий живот днес."

Хиляди служители на реда от различни юрисдикции са в Милуоки, осигурявайки допълнителна сигурност за конгреса, който започна в понеделник и ще приключи в четвъртък.

Убитият е идентифициран от негови близки като 43 мъж на име Самюъл Шарп.

Стрелбата предизвика гнева на жителите, които запитаха защо служители извън щата са в техния квартал, разположен на около миля от мястото на конгреса. Жителите на Милуоки и активисти бързо се събраха на мястото на стрелбата и изразиха възмущение от участието на друг полицейски отдел в града заради конгреса, пише Нова.

CNN: САЩ са получили информация за ирански заговор срещу Тръмп

Около 100 души проведоха бдение и марш във вторник вечерта, без да нарушават обществения ред. „Те дойдоха в нашата общност и застреляха човек от семейството ми в обществния парк", каза Линда Шарп, братовчедка на убития мъж. „Какво правите в нашия град, убивате хора?", запита тя. Шарп каза, че братовчед ѝ е живял в палатков лагер срещу "Кинг Парк", където е станала стрелбата.

Жителите казаха, че лагерът съществува от много време града и е дом на някоко центъра за социални услуги и приют.

Шефът на полицията в Милуоки подчерта, че полицаите от велосипедния патрул са забелязали кавга между двама души, единият от които е носел нож във всяка ръка. "Те откриха стрелба едва след като въоръженият мъж пренебрегна множество команди и се придвижи към невъоръжения мъж", каза началникът.

Тръмп избра кой ще бъде кандидат за вицепрезидент