Бях прострелян с куршум, който прониза горната част на дясното ми ухо, написа Доналд Тръмп в своята социална мрежа "Трут соушъл" след стрелба по-рано днес на митинг в щата Пенсилвания.

“Имаше много кръв и осъзнах какво се случва, посочва Тръмп.

Той бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет сървис.

Стрелбата се разследва като опит за убийство на бивш президент, съобщиха правоохранителните органи, цитирани от "Асошиейтед прес".

Сикрет сървис съобщи, че стрелецът се е намирал на висока позиция извън периметъра на агенцията. Той е бил убит от агенти на службата.

Един човек, присъствал на митинга, е убит, а други двама са ранени и са в критично състояние, предаде Ройтерс, като се позова на Сикрет сървис.

Доналд Тръмп е в безопасност и са предприети мерки за защитата му, съобщиха още от агенцията.

В изявление от предизборния щаб на Тръмп бе съобщено, че той е добре, след като бе изведен от митинг в Бътлър, Пенсилвания.

"Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които реагираха първи, за бързите им действия по време на това отвратително деяние", се казва в изявление на говорителя Стивън Чунг. "Той е добре и в момента се преглежда в местно медицинско заведение. Повече подробности ще бъдат предоставени по-късно".