Кампанията на кандидата за президент на Демократическата партия Камала Харис се споразумя за правилата за дебата с републиканския кандидат Доналд Тръмп, който ще се проведе на 10 септември по ABC News. 

Reuters, позовавайки се на свои източници, отбелязва, че Харис е призовала Тръмп да дебатира с нея през уикенда, като микрофоните им ще бъдат включени през цялото събитие.

Съгласуваните правила обаче са, че микрофонът трябва да бъде заглушен, когато противникът говори. Това беше искането на кампанията на Тръмп, с което Харис се съгласи.

Неназован събеседник на изданието отбеляза, че кампанията на Харис очаква, че по време на дебата ще дойде момент, когато телевизионният канал ще бъде принуден да изключи микрофоните и да позволи на кандидатите да отговорят.

„Така наречените „горещи микрофони“ могат да помогнат или да навредят на политическите кандидати, като улавят коментари, които понякога не са предназначени за обществеността. Заглушените микрофони също така пречат на дебатиращите да прекъсват опонентите си“, се казва в материала.

Този дебат ще бъде първият между Тръмп и Харис.

Ройтерс пише още, че проучванията показват, че Харис изпреварва Тръмп в някои национални проучвания на общественото мнение.