Наводненията и високите температури в САЩ продължават. Най-малко 2 души са станали жертва на водната стихия, стотици са евакуирани.

Повече от 3 милиона  са хората засегнати от наводненията в щатите Небраска, Южна Дакота, Айова, Минесота. Към това наводнените райони са обхванати и от гореща вълна с температури до 37- 38 градуса С.  

Силните  дъждове и преливащите реки причиниха огромни щети. Железопътен мост на река Биг Сиукс се срути. Наводненията в района на Омаха вчера принудиха жп превозвача “Амтрак” да използва временно автобуси за превоз на пътниците.

Мъж от Илинойс се е удавил в Спенсър, щата Айова. В Южна Дакота има затворени участъци от междущатска магистрала 29. В  щатите Айова и Южна Дакота в продължение на дни наводненията повредиха пътища и мостове, затвориха и разрушиха предприятия, наложиха евакуация на болници и старчески домове, оставиха градове без електричество и питейна вода, пише БНР.

Президентът Джо Байдън е бил информиран за наводненията и от Федералната агенция за управление на извънредните ситуации вече има изпратен екип в засегнатите райони.