Доналд Тръмп избра сенатора от Охайо Джей Д. Ванс за свой вицепрезидент, обяви самият той в социалните медии. Новината идва, докато тече поименното гласуване на Републиканския национален конгрес за официално номиниране на Тръмп за кандидат за президент на Републиканската партия за 2024 г., само два дни след като той оцеля при опит за убийство. 

Поне три оръжия са стреляли по Тръмп

„След продължително обсъждане и размисъл и като взех предвид огромните таланти на много други, реших, че човекът, който е най-подходящ да заеме позицията на вицепрезидент на Съединените щати, е сенаторът Дж. Д. Ванс от Великия щат Охайо“, публикува Тръмп и каза, че: “сенаторът почтено е служил на страната в морската пехота, завършил е Държавния университет на Охайо за две години и е завършил юридическия факултет на Йейл, където е бил редактор на The Yale Law Journal и президент на Асоциацията на ветераните по право на Йейл. Книгата на му, „Hillbilly Elegy“, стана основен бестселър и филм, тъй като защитаваше трудолюбивите мъже и жени от нашата страна. Сенаторът има много успешна бизнес кариера в технологиите и финансите и сега, по време на Кампанията, ще бъде силно фокусиран върху хората, за които се е борил толкова блестящо, американските работници и фермери в Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин, Охайо, Минесота и далеч отвъд..." „...Като вицепрезидент, Сенаторът ще продължи да се бори за нашата конституция, ще застане с нашите войски и ще направи всичко възможно, за да ми помогне да направя Америка отново велика”, каза Тръмп.

Кой е загиналият при стрелбата срещу Тръмп?

Решението допълнително издига Ванс, който възприе популистката програма на бившия президент след години на остра критика към Тръмп. Ванс, рисков капиталист и автор на най-продаваните мемоари „Hillbilly Elegy“, беше избран в Сената на САЩ през 2022 г., след като получи тласък от Тръмп на оспорваните първични избори на Републиканската партия.

Очаквайте подробности!

Фотограф е заснел момента, в който куршумът прелита до главата на Тръмп