Първа публична реч на Доналд Тръмп, след като оцеля при опит да бъде убит на предизборен митинг в Пенсилвания. Той прие официално номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември.

Пред съпартийците и поддръжници, в присъствието на съпругата му Мелания и семейството му, Тръмп описа драматичен начин какво се е случило при опита за покушение миналата събота и сподели, че не е трябвало да бъде сред тях.

CNN: САЩ са получили информация за ирански заговор срещу Тръмп

"Заставам пред вас тази вечер с послание за увереност, сила и надежда. След четири месеца ще постигнем невероятна победа и ще започнем четирите най-велики години в историята на нашата страна. Заедно ще поставим началото на нова ера на сигурност, просперитет и свобода за гражданите от всяка раса, религия, цвят на кожата и вероизповедание. Разногласията и разделението в нашето общество трябва да бъдат излекувани. Трябва да ги излекуваме бързо. Като американци ние сме свързани с една съдба и една обща съдба. Или ще се издигнем заедно, или ще се разпаднем. Кандидатирам се да бъда президент на цяла Америка, а не на половин Америка, защото няма победа в това да спечелиш за половин Америка. Така, че тази вечер, с вяра и отдаденост, с гордост приемам вашата номинация за президент на Съединените щати", заяви 45-ият американски президент.

Поне три оръжия са стреляли по Тръмп