Бившият президент е пресподелил публикации от друг профил, за който не е ясно дали е истински. В него са публикувани снимки на почитателки на Тейлър Суифт с тениски „Суифтита за Тръмп“. Той е написал само „Приемам!“ (подкрепата). Постът е от социалната мрежа на Тръмп Truth Social.

Част от снимките, включително и плакат, на който Суифт е облечена с патриотично облекло и има текст „Тейлър иска да гласуваш за Доналд Тръмп“ са генерирани от изкуствен интелект. Други 7 изображения, на които се виждат десетки фенове на певицата с тениски „Суифтита за Тръмп“ също изглеждат дело на AI.

От „Бизнес инсайдър“ припомнят, че певицата не е подкрепила официално нито един от двамата президентски кандидати. В миналото тя е обвинявала Тръмп, че „подклажда огъня на расизма“ в Америка.

Разбира се, феновете на Тейлър Суифт, които медиите описват като малка армия, не останаха доволни от случващото се.

„Суифтита! Нека помогнем на Тейлър да види това. Отвратително е. Знаем, че тя не подкрепя Тръмп, нито пък използването на ИИ за генериране на нейни изображения“, пише един потребител в Х.

Много призоваха певицата да предприеме бързи легални действия срещу използването на нейни изображения без съгласието ѝ, пише bTV.

От „Бизнес инсайдър“ посочват, че феновете на Суифт само на територията на Съединените щати наброяват горе-долу гласувалите на президентските избори през 2020 г. Ако певицата официално подкрепи някой от двамата кандидати, то това може да донесе значителен брой гласове в негова полза.

От офиса на Доналд Тръмп все още не са коментирали случая.