На среща с националната асоциация на чернокожите журналисти, кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп се усъмни от коя раса е кандидатът на демократите Камала Харис, което предизвика гнева на репортерите.

Интервюто, което бе планирано да продължи час, е било съкратено до малко над 30 минути. Последва и реакцията на Харис, която заяви, че това е „същото старо представление”, а САЩ заслужават повече.

„Познавам я отдавна косвено и тя винаги е била от индийски произход и е популяризирала индийското наследство. Не знаех, че е чернокожа, допреди няколко години, когато се случи да почернее, а сега иска да бъде известна като чернокожа. Така че не знам дали е индийка, или е чернокожа”, коментира още Тръмп.

„Американският народ заслужава лидер, който казва истината. Лидер, който не реагира враждебно и гневно, когато се сблъска с фактите. Заслужаваме лидер, който разбира, че различията ни не ни разделят. Те са основен източник на нашата сила. Затова казвам - нашата борба е за бъдещето. И това е борба за свобода”, отвърна на нападките Камала Харис, пише NOVA.