Звездата Бионсе подкрепи вицепрезидента Харис в реч на митинг в Хюстън вчера вечерта.

„Ние всички сме част от нещо много по-голямо. Трябва да гласуваме. Имаме нужда от теб“, каза Бионсе, само няколко минути преди да представи Харис. „Време е да изпеем нова песен – песен, която започва преди 248 години. Старите нотки на падение, раздор, отчаяние вече не отекват. Поколения от любими хора преди нас шепнат пророчество, търсене, призвание, химн."

„Гласовете ни пеят хор на единство. Те пеят песен за достойнство и възможност. Готови ли сте да добавите гласа си към новата американска песен?“ Бионсе каза. "Защото аз съм."

32-кратният носител на награда Грами е една от най-известните знаменитости, които подкрепят Харис, и една от най-популярните чернокожи знаменитости, които се присъединяват към вицепрезидента в кампанията. Но Бионсе не беше единствената знаменитост, която похвали Харис в петък вечер. 

Бионсе излезе на сцената, след като майка й Тина Ноулс я представи заедно с една от най-добрите й приятелки - певицата Кели Роуланд. Роуланд говори първа и уведоми тълпата, че е гласувала предсрочно за Харис само преди два дни. 

„Хюстън, ние грабваме обратно писалката и проправяме нов път с Камала Харис и Тим Уолц“, каза Роуланд. „Ние грабваме обратно писалката, за да напишем нова американска история за общност, равенство, сила, доброта и надежда.“ 

Бионсе добави, че не е била там като знаменитост или като политик, а като майка, която иска да гарантира, че децата й имат същите свободи, които тя и собствената й майка са имали. „Тук съм като майка, която се интересува дълбоко от света, в който живеят моите деца и всичките ни деца; свят, в който имаме свободата да контролираме телата си; свят, в който не сме разделени“, каза Бионсе.

„Имаме нужда от теб. Вашият глас има сила и величие. Вашият глас е един от най-ценните инструменти и имаме нужда от вас. Вашата свобода е ваше дадено от Бог право – ваше човешко право“, добави тя. „Всички ние трябва да играем роля, за да превърнем това в реалност.“

Подкрепата на Бионсе за Харис не е изненадваща. 

Родената в Хюстън вече беше дала разрешение на Харис да използва „Freedom“ като нейна предизборна песен и заплаши Тръмп със съд, след като екипът му публикува видео, използващо песента.

Бионсе ще съди Тръмп. Защо?

През 2020 г. Бионсе подкрепи президента Байдън. През 2016 г. Бионсе и съпругът й, рапърът Джей Зи, бяха хедлайнери на концерт за Хилъри Клинтън.  Тя също така беше пламенен поддръжник на бившия президент Обама по време на двете му кампании, дори пееше на встъпителния му бал през 2009 г. и на встъпването му в длъжност през 2013 г.

Снимки: GettyImages