12-годишният Суборно Исаак Бари, често наричан „вторият Айнщайн“, завърши успешно гимназия в Малвърн (Ню Йорк, САЩ) и планира да влезе във висше училище тази година. 

Ученикът с уникални интелектуални способности е прескочил 5-ти, 6-ти, 7-ми, 9-ти и 11-ти клас, като е завършил само 4-ти, 8-ми, 10-ти и 12-ти клас, а също така се е явил на матури като външен ученик, за да получи свидетелство за завършено средно образование, съобщиха водещите на канала FOX 5 New York.

Говорейки за феноменалния си успех в обучението и академичния си път, Бари призна, че е дълъг, но ползотворен.

„Прекрасно преживяване. Всички се отнасяха с мен като с всеки друг гимназист. Разбира се, бих искал да е така в обществото. В училище срещнах много готини хора и научих много, по-специално усвоих математиката и природните науки. Но е време да продължа напред и да получа висше образование възможно най-бързо“, споделя плановете си младият гений.

Дете гений, дете чудо, талантливи деца, момче от САЩ завършило училище на 12 години, феноменален интелектЦял екран
Бари се надява да получи докторска степен и да стане професор Снимка: YouTube

Бари планира да посети Нюйоркския университет по-късно тази година, за да завърши бакалавърското си обучение по математика и физика, а след това се надява да получи докторска степен и да стане професор.

Гледайки напред към избраната от него кариера, чудото не се съмнява, че е направил правилния избор. Убеден е, че всеки трябва да следва мечтите си.