Райън Уесли Рут, който е заподозрян в опит за убийство на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, е говорел за желанието си да убие руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Това съобщи The Wall Street Journal с позоваване на медицинската сестра Челси Уолш, която е работила в Украйна през 2022 г. и се е срещала с него няколко пъти.

Според Челси Уолш подобни заплахи започнали да я притесняват. Така тя обясни ситуацията на служител от митническата и граничната служба по време на едночасов разговор на летище Дълес във Вашингтон през юни 2022 г. Тогава тя нарекла Раут един от най-опасните американци, които е срещала по време на престоя си в Украйна.

„Раут беше добре известен сред групите за доброволческа помощ в Украйна като „измамник“ и „нещо като глупак“, каза бившият служител на ЦРУ Сара Адамс, която ръководи мрежа, която обединява 50 групи за помощ за споделяне на информация и координиране на хуманитарни и доброволчески усилия.

Припомняме, че на 15 септември във Флорида стана стрелба в близост до републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп. ФБР започна разследване на инцидента, за да предотврати нов евентуален опит за убийство на политика.

Полицията арестува 58-годишния Райън Уесли Рут. Той подкрепял Украйна, често критикувал 45-ия президент на Съединените щати в социалните мрежи и казал, че „Кремъл трябва да бъде изгорен до основи“. През април 2022 г. Раут се появи във видео, публикувано през май 2022 г. в социалната мрежа на X на роднини на Азовците. От Азов обаче заявиха, че Райън Уесли Рут няма нищо общо с бригадата.