Във Флорида се провежда издирване на заподозрян с белезници, който се оплаквал от болки в гърдите, след като в събота избягал от болница и се качил в чакащо го Maserati, съобщиха властите.

36-годишният Теодрик Колинс е бил задържан от американския митнически и граничен патрул на пристанището в Маями заради множество заповеди за арест извън щата, съобщиха от полицейското управление на Маями-Дейд.

След като бил задържан обаче, Колинс се оплакал от болки в гърдите и бил откаран в болница „Джаксън Мемориал“ за преглед. Колинс е освободен от медицинска помощ малко преди 14:30 ч.

Когато служител на полицията в Маями-Дейд започнал да транспортира Колинс до Бюрото за заповеди на отдела, полицията съобщила, че Колинс е избягал до чакащо навън сребристо Мазерати, докато все още е бил с белезници.

Мазерати-то е било с регистрационен номер от Алабама и за последен път е било засечено от четец на регистрационни номера в Джупитър, Флорида, съобщиха от полицията.



Разследващите описват Колинс като висок метър и деветдесет и пет сантиметра, със средно телосложение.

Преди това Колинс е бил арестуван в Мисисипи за кражба от магазин, безразсъдно шофиране, бягство от полицията и кражба на имущество, съобщава WSVN.

През 2023 г. се съобщава, че е арестуван в Алабама след преследване с полицията с висока скорост.

Властите не са предоставили веднага допълнителни подробности за заповедите за арест на Колинс.