Редица от най-големите имена в Холивуд се обявиха в подкрепа на Байдън, преди той да отпадне от надпреварата, а след това обърнаха подкрепата си към Харис. Най-скорошният пример е актрисата Джулия Робъртс, която се присъедини към Опра Уинфри и Камала Харис в предаване на живо, като част от кампанията на кандидата за президент на демократите. "Президентът представя американците и това за което се борим.", каза Робъртс. Тя сподели, че за първи път и двете й деца ще имат възможността да гласуват. Те също ще подкрепят Харис през ноември месец.

Оливия Родриго подкрепи вицепрезидента Камала Харис, като сподели видеоклип от реч, която вицепрезидентът изнесе, обещавайки да „спре екстремните забрани на абортите на Доналд Тръмп“. Основният набирач на средства от Демократическата партия Джордж Клуни, който използва есе на New York Times, за да призове Байдън да се откаже от надпреварата, оказа подкрепата си на Харис, а Барбра Стрейзънд каза, че ще подкрепи Харис заради обета й да се бори за репродуктивни права.

Музикантът Джон Леджънд, който свири на Националната конвенция на Демократическата партия през 2024 г., публикува, че е „толкова готов“ за президентството на Харис. Режисьорът Кен Бърнс и актьорът от „Междузвездни войни” Марк Хамил подкрепят Харис, заедно с актьорите Роузи О'Донъл, Джейми Лий Къртис и Робърт де Ниро.

Charlie XCX и Бейонсе също заявиха подкрепата си към Камала. Сред подкрепящите Харис са Барак и Мишел Обама, бившият президент Джими Картър и световноизвестната певица Тейлър Суифт.

Сред знаменитостите, подкрещяпи Тръмп, са Илон Мъск, кечистът Хълк Хоган, който на националната конвенция на републиканската партия разкъса ризата си, за да разкрие ризата на кампанията на Тръмп-Ванс отдолу и нарече Тръмп свой „герой“ и „най-великият президент на Съединените щати“.

Кид Рок, рапърката Азеалия Банкс, 50 Cent и Стив Уин също подкрепят бившия президент в надпреварата за Белия дом.

  

С тиктакането на часовника, остава все по-малко време до президентските избори, които ще се проведат на 5 ноември. Големият въпрос е – ще получи ли Америка първата си жена президент или втори мандат на Доналд Тръмп?

Според социологическо проучване, споделено от BBC, за момента отговорът е, че САЩ ще получи първата си жена президент. Но резултатите са много близки - Харис получава средно 48% от гласовете, докато бившият президент - 46%.

През месеците преди решението на Байдън да се откаже, социологическите проучвания постоянно показваха, че той изостава от бившия президент Тръмп. Но надпреварата се затегна, когато Харис влезе в кампанията и тя разви малка преднина, която поддържа оттогава.

Двамата кандидати се изправиха един срещу друг в телевизионен дебат в Пенсилвания на 10 септември, който малко над 67 милиона души гледаха. Няколко предварителни анкети, публикувани веднага след дебата, установиха, че повечето зрители смятат, че Харис е бил по-добрият представящ се.

Мнозинството национални социологически проучвания, проведени оттогава, предполагат, че Харис е постигнала някои малки победи, докато нейната средна стойност не се е променила много, нейната преднина се е увеличила леко от 2,5 процентни пункта в деня на дебата до 2,9 пункта седмица по-късно.

Проучването е на база национална подкрепа, а не по принципа на избирателната колегия.

Как се провеждат изборите за президент в САЩ