Жена беше арестувана в Канада, след като трима души бяха убити в три последователни дни.

30-годишната Сабрина Каулдхар беше арестувана от полицията в Бърлингтън, Канада, и обвинена в три отделни убийства, извършени през първите три дни на октомври.

На 1 октомври полицаи в Торонто са получили обаждане малко след 14:00 часа местно време, че жена на около 60 години е открита мъртва с видими наранявания.

На 2 октомври службите за спешна помощ в град Ниагара Фолс реагираха на съобщения за безредици. Когато полицията пристигнала, полицаите открили Ланс Кънингам с тежки наранявания и въпреки всичките усилия на медиците, 47-годишният починал на място.

След това, на 3 октомври, малко след обяд в Хамилтън, мъж беше намерен без съзнание на паркинг със „значителни наранявания, съответстващи на намушкане“, каза полицията. На мястото на инцидента службите за спешна помощ откриват 77-годишния Марио Билич, пенсиониран учител, който беше транспортиран в болница, където по-късно починал.

Градовете, в които са извършени убийствата, (последователно) Торонто, Ниагара Фолс и Хамилтън

В своето разследване полицията успя да свърже трите убийства и арестува Каулдхар в хотел. Впоследствие тя беше обвинена в три убийства.

Твърди се, че двама от загиналите, Билич и Кънингам, са били атакувани на случаен принцип, според местните сили, а третият е известен на Каулдхар.

На въпрос дали убийствата щяха да продължат, шефът на регионалната полицейска служба на Ниагара Бил Форди каза: „Много съм доволен, че успяхме да приключим това бързо. Когато имаме някой, който е извършил три нарушения в наистина кратък период от време като този, има риск той очевидно да извърши нови нарушения.“

Той каза, че полицията засега не е запозната с мотиви за атаките.

Регионалната полицейска служба на Ниагара има текущо разследване и апелира към обществеността за помощ за изясняване на подробна времева линия на инцидентите. Детективите също се опитват да идентифицират жена, видяна на охранителна камера на 1 октомври, да купува дрехи, които Каулдхар е носила в момента на ареста си.