Двама тийнейджъри от Великобритания бяха арестувани по подозрение за убийство, след като 13-годишно момче беше намушкано до смърт в собствения си дом.

Тийнейджърът, чието име не е назовано, е починал в имот в Олдбъри, около 16 часа на 29 август, съобщиха от полицията на Уест Мидландс.

Двамата тийнейджъри бяха арестувани дни след смъртта на момчето. Те са отведени в ареста за разпит. 

„Семейството на загиналото 13-годишно момче е запознато с развитието на нашето разследване. Нашите мисли остават с тях в този опустошителен момент.", допълват от полицията.

Местна майка, чийто син е в същия випуск като жертвата, каза, че се е почувствала зле, след като е чула новината за трагедията. Друга жена, която живее наблизо, каза, че има две малки момчета и инцидентът я е ужасил.

Пред Metro мъж, който живее на няколко къщи по-нагоре от къщата на загиналото момче, каза, че районът е бил „много спокоен“ до края на миналата година. „Събуждах се в полунощ и виждах... момчета да се разхождат по улицата, да ритат кошчета и така нататък.“

Това е третото фатално намушкване с нож на тийнейджър в Уест Мидландс през последната година след смъртта на 15-годишния Айзък Браун и 17-годишната Харли Хепуърт.