Обилни снеговалежи продължават в южните и югоизточните части на Германия. В отстраняването на последиците от лошото време се включиха и военнослужещи от Бундесвера, предаде БТА, цитирайки вестник "Билд". 

Бронирани машини разчистват пътищата на няколко места в южната провинция Бавария, с тяхна помощ войници евакуират хора от селата, откъснати от външния свят.

Извънредно положение бе обявено днес в района на популярния алпийски курорт Гармиш Партенкирхен, по-рано това стана и в баварските райони Мисбах, Бад Тьолц-Волфратсхаузен, Траунщайн и Берхтесгаденер Ланд. В редица южни и източни райони на провинцията бе спряно движението на регионалните влакове, защото "Дойче бан" не успява да разчисти железопътните линии. Международното летище на Мюнхен отмени около 90 от планираните за днес полети поради лошото време. 

Общият брой на загиналите от лошото време и студа в Бавария и съседна Австрия достигна 12 души. Деветгодишно момче загина днес в градчето Траутсхофен, след като върху него се сгромоляса дърво под тежестта на снега по клоните. По някои магистрали около Мюнхен през изминалата нощ се образуваха тежки задръствания и на много хора се наложи да нощуват в автомобилите си. Едва към сутринта положението се нормализира.