Един от лидерите на опозиционния Демократичен фронт на Черна гора Небойша Медоевич бе арестуван в Подгорица, съобщи ТАСС, позовавайки се на полицията. Опозиционерът е бил арестуван по нареждане на Върховния съд на Черна гора.

Нареждането е било издадено във връзка с обвинение, свързано с подкуп, се казва в съобщение на полицията.

Отбелязва се, че Медоевич е задържан за срок от два месеца във връзка с отказ да свидетелства по дело, разследвано от специализираната прокуратура.

Черногорските медии съобщават, че Медович по време на заседанието на парламента в четвъртък е заявил, че го преследват неизвестни лица в цивилно облекло. По-късно вечерта колата, в която се возели депутати, била спряна от полицията на една от централните улици, след което Медоевич е бил откаран с полицейски автомобил.

Черна гора се намира на ръба на гражданската война след ареста на един от опозиционните лидери в страната Небойша Медоевич, заяви Андрия Мандич, един от лидерите на Демократичен фронт. Това е скандал, такова нещо никога не се е случвало в Черна гора, депутат от парламента да бъде арестуван за произнесените думи, заявил Мандич. Ние ще съобщим за това на председателя на парламента, а също на премиера и президента. Някой иска да разпали конфликт в Черна гора, да доведе ситуацията до въоръжени стълкновения, ние не искаме това, заявил Мандич на видео, публикувано от пресслужбата на Демократичен фронт, предаде БТА.

Демократичният фронт е коалиция от десет опозиционни партии, като най-авторитетни от тях са Нова сръбска демокрация на Андрия Мандич, Движение за промени на Небойша Медоевич и Демократичната народна партия на Черна гора на Милан Кнежевич. Коалицията традиционно се застъпва за сътрудничество със Сърбия и Русия и е категорично против прозападната политика на днешните черногорски власти, отбелязва ТАСС.