Жителите на австралийски град буквално онемяха, когато видяха риба да пада от небето като дъжд. Инцидентът е станал в град Ладжаману, малко градче в безводната Северна територия на Австралия, по време на проливен дъжд и гръмотевична буря.  

"Видяхме голяма буря, идваща в моята общност, и си помислихме, че е просто дъжд. Но когато започна да вали, видяхме да пада риба", каза членът на Централния пустинен съвет Андрю Джонсън Джапананка пред репортери.

Служителят отбеляза, че рибата е била все още жива, когато е паднала от небето. Затова децата в града се втурнали да я събират и съхраняват в буркани, съобщава New York Post.

Това не е първият път, когато Андрю Джапананка става свидетел на това странно явление, но то все още го изненадва.

„Мисля, че това е благословия от Господ“, добави той. 

Според метеоролозите подобни инциденти могат да бъдат причинени от силни възходящи течения, като торнадо, които изсмукват вода и риба от реките. По време на буря те се пренасят на километри, преди да завали дъжд от небето.

Между другото, същото странно явление се е случвало в общността и в миналото - през 2010 г., преди това през 2004 и 1974 г.

Риба, рибен дъжд, метеорологичен феномен, завеси,цял екран
Хората от Лаяману казват, че рибата е била жива, когато е паднала. Снимка: Кирил Тасман

Местната жителка Пени Макдоналд каза пред ABC News, че е била в града в средата на 80-те години, когато рибата започнала да вали от небето.

"Станах сутринта, по това време работех в училище и улиците близо до къщата ми бяха осеяни с риби. Те бяха малки риби и имаше много от тях. Беше просто невероятно", каза тя.

Превод: GlasNews