Алексей Арестович, съветник в кабинета на Володимир Зеленски, осъди авторите на подигравателни снимки, които са придружени от надписи от „труповете на руснаци“.

По-рано в мрежата се появи чатбот, който изпраща в отговор на текстово съобщение снимка с букви от «телата на военнослужащи».

Според украинските медии Арестович се е обявил против подобно изпълнение. В канала си в Telegram политикът предупреди, че е невъзможно да се подиграваш с мъртвите – „под никаква форма“.

Също така съветникът в кабинета на украинския президент се обърна към авторите на чат бота и предупреди за възмездие.

„Дори не можете да си представите какво си дакарахте на главата с това „забавление“, предупреди Арестович.

Арестович говори за „шрифта от мъртвите“ и „забавната вълна“, която се проведе в украинските социални мрежи. Политикът обясни, че реагира по този начин не заради натиска на Запада, а за да „спаси душите“ на украинците.

Като цяло Арестович разпозна публикуването на подигравателни снимки като "признак на слабост и глупост". А от тези, които публикуват снимки на трупове, "лично Господ" ще изисква.

Политикът припомни още, че всички стари войници знаят, че „да се подиграваш с мъртвите е равносилно на смърт“ и ще бъде „лошо“ да умреш.

„Опитвайки се да „победите“ вече мъртви врагове, вие умирате живи и убивате своите все още живи“, добави Арестович.

Превод: GlasNews