Бивш детегледач се призна за виновен в изнасилване и сексуално малтретиране на десетки малки момичета, които са били поверени на грижите му.

46-годишният Ашли Пол Грифит призна пред съд в щата Куинсланд в Австралия, че е извършил 307 престъпления в детски центрове в различни градове в Австралия и в Италия между 2003 г. и 2022 г.

Повечето от жертвите на Грифит са били на възраст под 12 години, става ясно от обвиненията срещу него.

Това е най-тежките случай на педофилия в Австралия, обяви местната полиция.

Обвиненията срещу Грифит включват 28 обвинения за изнасилване, 190 – за непристойно отношение, 67 – за създаване на материали със сексуална експлоатация на деца, четири обвинения за производство на порнографски материали с деца.

 
Няколко от жертвите му и техните семейства бяха в съда, а родители плакаха, когато имената на децата им бяха прочетени, предаде ABC News.

„Виждаме хора да влизат (в детския център сега) и мисля, че това се случи с моето дете в тази стая. Това е стая на ужасите“, каза майката на едно от малтретираните деца.

Грифит беше арестуван през август 2022 г. от федералната полиция на Австралия, след като откриха хиляди снимки и видеоклипове, свързани с неговото насилие. Кадрите са качени в „тъмната мрежа“.

Въпреки че лицата бяха изрязани от кадрите, следователите успяха да ги проследят до Грифит по уникален комплект чаршафи, които се виждат като фон, пише bTV.

През ноември миналата година той беше обвинен в повече от 1600 сексуални престъпления срещу деца, но повечето от тях в крайна сметка бяха оттеглени.

Грифит остава в ареста в очакване на присъдата.