Руските войски атакуваха с дронове Киевска област и град Киев вечерта на 17 октомври и през нощта на 18 октомври. Въздушната атака продължи повече от 4 часа. Това съобщи Киевската градска военна администрация.

„Миналата нощ отново беше бурна за жителите на Киев и за повечето региони на страната. Руските войски извършиха една от най-мащабните атаки с дронове срещу цивилното население и инфраструктурата на Украйна, но благодарение на координирана работа на Силите за отбрана, всички БПЛА, които се движеха в страната на столицата, бяха неутрализирани“, каза председателят на KMVA Сергей Попко.

По думите му бойните действия във въздушното пространство на Киев в неговите покрайнини са продължили повече от 4,5 часа. Според оперативната справка в града няма пострадали и разрушения.

Съобщава се също, че въоръжените сили на Руската федерация са напреднали в Краматорско и Покровско направление в Донецка област. Руските въоръжени сили настъпиха в град Часов Яр, Бахмутски район и в село Цукурино, Покровски район.