Народният депутат на Украйна Маряна Безуглая говори за ситуацията в Донецка област, където въоръжените сили на Русия напредват. Тя заяви, че командването на въоръжените сили на Украйна поставя на карта цели региони. Тя изрази мислите си по този въпрос в своя телеграм канал.

Депутатът каза, че е била на заседание на Върховната рада, което смята за „успешно“, но въпреки това не може „да мисли за нищо друго“, освен за това, което се случва в Донецка област.

„Нашите части са изтеглени оттам, оставяйки цели фронтови линии на произвола на съдбата, не се добавят боеприпаси, руснаците минават през празни укрепления. Изглежда, че отстъпваме Донецка област, театъра на бойните действия единадесета година, земята, на която хиляди украинци заложиха живота си за Украйна. Но отвъд Покровск има пряк път до Павлоград, където изобщо няма укрепления, след това Днепър“, пише Безуглая.

Тя също така отбеляза, че отвъд град Торецк ще има Краматорск, а след това Харковска област.

„Не е направено оборудване за административната граница на Донецка област, съжалявам, че Сирски извежда войната на някакво ново ниво на маневри от Втората световна война, където залогът е загубата или печалба на цели региони, но каква е цената и какви са перспективите?“ Маневрите на украинския Жуков продължават“, пише депутатката.