Мъж беше помолен да напусне ресторант, защото плашел клиентите.
 
42-годишният Оливър Бромли бил на лечение в болницата King’s College в Камбъруел, югоизточен Лондон, когато решил да опита храната в местен ресторант.
 
Оливър има генетично заболяване, наречено неврофиброматоза тип 1 – което причинява доброкачествени, неракови тумори да растат по нервите му. Останал е само с едно око.
 
Той споделя историята си с надеждата, че тя ще образова хората за състоянието му и ще предотврати подобни ситуации в бъдеще за него, както и за други с подобен проблем.


 
Мъжът се е свързал с благотворителната организация Nerve Tumors UK, която каза, че преживяното от Оливър за съжаление не е необичайно.
 
„Храната изглеждаше добре, когато погледнах през един прозорец и влязох вътре“, обясни той.
 
„Казаха, че се плаща само в брой, затова извадих малко пари и отидох да направя поръчката си. Господинът зад гишето ми каза, че има оплаквания срещу мен и помоли да си тръгна. Помолих го да се повтори и той каза, че плаша клиентите,“ допълва още.


 
Оливър, който живее в Рейгейт, Съри, каза, че не вярва на това, което му е казал служителят, тъй като едва ли е бил в ресторанта достатъчно дълго, за да може някой да се оплаче от присъствието му.
 
„Дори не бях седнал“, продължи той. „Отидох да направя поръчката си и ме помолиха да си тръгна. Може би са ме видели да разглеждам, може би не са ме искали там. Не знам, но това казаха. Това са фактите. Очевидно бях много разстроен. Отидох в местния парк, за да се утеша и да измисля план за действие как да се справя с това,“ споделя той.
 
След като писа писмо до ресторанта, който не иска да назовава, и не получи отговор, Оливър се свърза с Метрополицията, която записа инцидента като престъпление от омраза.
 
Полицаи са посетили Оливър за инцидента и казаха, че въпреки че не са извършени арести, полицията приема докладите за престъпления от омраза сериозно.
 
Превод: GlasNews.bg