Израелската армия съобщи, че сухопътните ѝ сили вече се сражават "в сърцето" на град Газа. Това означава, че е започнал нов етап от израелското настъпление срещу радикалното палестинско движение "Хамас".  По-рано във вторник министър-председателят Бенямин Нетаняху заяви, че Израел е отбелязал огромен напредък в своята война, като армията му е ликвидирала хиляди бойци на "Хамас".

Израелският министър на отбраната описа град Газа като "най-голямата терористична база, изграждана от човешка ръка". Той посочи, че под града има километрични тунели, които минават под училища и болници и в които са разположени оръжейни складове, телефонни централи и бомбоубежища за бойците.

"Въоръжените сили на Израел са разположени в сърцето на Газа. Те настъпиха и от север, и от юг. Щурмът им бе с пълно съгласуване между сухопътни, въздушни и морски сили.


Няма да има хуманитарна пауза преди връщането на заложниците. Натискът върху нас ще се увеличава, знам, че ще се наложи да вземаме трудни управленски решения. За мен тази мисия не може да бъде спряна, докато не бъдат постигнати нейните резултати", заяви Йоав Галант, министър на отбраната на Израел.