Израелската армия обяви, че е убила няколко командири на "Хизбула" в Южен Ливан, предаде "Франс прес".

Атаката е била извършена от изтребители. В изявлението, публикувано в Telegram, пише, че при нападението са били убити командващият ракетното подразделение на "Хизбула" Мохамед Али Исмаил, неговият заместник и "други терористи". Израелската армия не даде повече подробности. За момента няма реакция от страна на ливанската групировка.

Припомняме, че вчера Израел нанесе въздушни удари в южни предградия на Бейрут, включително по централата на "Хизбула". По последни данни на ливанските власти при атаките в столицата са били убити най-малко шестима души.

По информация на няколко израелски медии ударът по централата на "Хизбула" е имал за цел да ликвидира нейния лидер Хасан Насрала. Според близки до групировката източници, цитирани от АФП и "Ройтерс", той обаче е невредим.

Израелската армия обяви още, цитирана от Франс прес, че е нанесла удари по оръжейни складове на "Хизбула" в южни предградия на Бейрут. Групировката отрече израелските твърдения, че съхранява оръжия в жилищни сгради. Националната новинарска агенция (ННА) на Ливан съобщи за 11 израелски въздушни атаки в южни предградия на Бейрут тази нощ до момента.