Преди изборите за губернатор на Токио, една от претендентите за поста предизвика безпрецедентен медиен шум, като се съблече гола по време на предизборната си реч по телевизията. Учино Айри покани зрителите да оценят нейната привлекателност и да я добавят към приложение за обмен на съобщения.

Учино Айри, сравнително неизвестен кандидат, изведе театралността на кампанията до безпрецедентно ниво, като се съблече по време на предаване, съобщи Asean Daily в обръщение към нацията. Разкопчайки блузата си, тя изнесе останалата част от речта си в топ, цинично питайки зрителите дали смятат, че е секси, и ги покани да я добавят към приложението за съобщения LINE, като обеща лично да отговори на всяко съобщение.

Политическият трик бързо стана вирусен: видеоклиповете на необичайното изпълнение се разпространиха в социалните мрежи като горски пожар. В една социална мрежа видеото получи повече от милион гледания, а един пост, съдържащ само екранна снимка, получи 18 милиона гледания.

Въпреки че трикът със сигурност привлече много медийно и обществено внимание, той също повдигна въпроси относно почтеността на изборния процес и границите на приемливите тактики на кампанията.