Ловците на чудовището от Лох Нес отново са обнадеждени след поредната мистериозна среща на известното езеро Лох Нес. Баща и син, опитният водач Джеф Потс и синът му Крис, станаха свидетели на странен и плашещ феномен по време на пътуването си с кану по езерото. 

По време на едно от рутинните им плувания в езерото те усетиха силни удари отдолу, толкова мощни, че греблото на Крис почти излетя от ръцете му, пише таблоидът The Mirror. Срещата дойде само дни след като друг плувец, Дънкан Робъртс, беше ранен в гърдите от неизвестно създание, докато плуваше през езерото. Въпреки че Джеф и Крис изследват водите на Лох Нес с кану от много години, това е първият път, когато се натъкнаха на подобен инцидент.

Цял екран

Снимка: The Mirror

Джеф сподели своите преживявания с репортерите:

„Плувал съм на Great Glen повече от веднъж, но нямах такъв опит. Със сина ми почувствахме силен удар отдолу и не беше като сблъсък с обикновен дънер. Водата в Лох Нес беше толкова тъмна, че не можеше да се види нищо, но усещането беше странно, сякаш нещо огромно ни беше докоснало.

Кану от Лох НесЦял екран

Тази странна среща се случи малко след инцидент с плувеца Дънкан Робъртс, който също претърпя мистериозна атака в същото езеро. Водите на Лох Нес са известни като мътни, а дълбините на езерото остават забулени в мистерия, подхранвайки интереса към мита за чудовището от Лох Нес.

Описвайки многобройните си преминавания през езерото, Джеф отбеляза, че подобни удари не са били срещани никога преди и това събитие го накара да се чуди какво точно се крие в дълбините на Лох Нес.

Последните данни също подкрепят тази мистерия: хидрофон, инсталиран на дълбочина от 100 фута, записва странни пулсиращи звуци, подобни на сърдечен ритъм. Въпреки че източникът им остава неизвестен, експертите смятат, че в езерото може да се крие нещо наистина необичайно.