Принцовете Уилям и Хари присъстваха на погребението на 82-годишния лорд Робърт Фелоус, зет на майка им принцеса Даяна, но спазваха дистанция един от друг, съобщи The Sun. 39-годишният Хари отлетя за Обединеното кралство за погребението, но седеше отделно от брат си Уилям на погребалната служба в църквата в Снетишам.

Близък приятел на семейството потвърди, че и двамата принцове са били на службата, но са били забелязани едва в края на церемонията. Братята седели на задните редове далеч един от друг. "Не знаех, че са там. Дойдоха много тихо". Местен жител каза на изданието, че Хари и Уилям, които отдавна са в обтегнати отношения, не са разговаряли помежду си. „Уилям и Хари бяха там, но не ги видяхме да говорят, те се държаха на разстояние.“

Покойният лорд Робърт Фелоус е член на кралското семейство от страна на Даяна. Той е женен за сестра й лейди Джейн Спенсър от 1978 г. От 1990 до 1999 г. Робърт бе личен секретар на кралица Елизабет, превръщайки се в един от най-близките й съветници по време на трудния период около смъртта на Даяна.

Отношенията между братята се влошиха преди няколко години, припомня БГНЕС.

След като се премести в САЩ със съпругата си Меган Маркъл, Хари издаде мемоарите си „The Spare One“ и даде няколко нашумели интервюта, разкривайки неприятни подробности за живота в кралското семейство. По-късно Хари няколко пъти се опита да подобри отношенията си с Уилям и баща му, но засега това не се е получило.

Тази пролет стана известно, че съпругата на принц Уилям, 42-годишната Кейт Мидълтън, е диагностицирана с рак. По-рано за рак съобщи и британсккият крал Чарлз III.