Красимир Георгиев е мъжът, който е изкъртил вратата на размазаното БМВ, за да спаси пияния шофьор. Припомняме, че по-рано днес в Калековец 21-годишният водач блъсна две коли и се обърна по таван.

Първоначалната гледка след инцидента е била ужасяваща. Мария Георгиева и съпругът й веднага са се притекли на помощ, като са подали сигнал за катастрофата и са опитали да извадят водача от колата и да му помогнат, докато пристигне екип на Бърза помощ. В това време никой не е спрял да им помогне. Това съобщи самата Мария в социалната мрежа.

По думите й шофьорът е от ромски произход, бил е с над 2 промила алкохол в кръвта и е карал с над 200 км/ч.

Според нея до инцидента е можело и да не се стигне, ако са били взети мерки от отговорните институции, за които те са били алармирани, а именно поставяне на "легнали полицаи" във въпросния участък.

Тя изрази надежда, че шофьорът все пак трябва да понесе отговорност за причиненото, което можеше да доведе и до жертви, ако бе минути по-късно.

Както по-рано съобщихме, водачът е прие в болница с два счупени крака. Предстоят да бъдат изнесени и резултатите пробите за алкохол и наркотици.

Снимки: Мария Георгиева/ Facebook

 

Пиян шофьор с БМВ "летя" край Пловдив, спря по таван след три сблъсъка! СНИМКА