Лъв нахапал смъртоносно служител на зоопарк, след като оставил отворена портата, докато хранел звяра пред очите на ужасените гости.

35-годишният обучен гледач на лъвове Бабаджи Дауле работел в парка за диви животни на президентската библиотека в Абеокута, Нигерия, когато се случило нападението.

От зоологическата градина съобщиха, че Бабаджи е показвал на гостите си как се храни животното късно в събота, когато „лъвът е нанесъл сериозни смъртоносни наранявания по врата на мъжа“.

Говорителят на полицията Омолола Одутола заяви пред журналисти в Нигерия: „Очевидно служителят на зоопарка, чувствайки се комфортно с животното, е оставил предпазната врата отворена и е продължил да храни животното.

„Животното го е нахапало и е починало на място.“

Г-жа Одутола обяснява, че животното-убиец по-късно е било умъртвено от служителите на парка, „за да се предотврати по-нататъшно осакатяване на тялото“, съобщава BBC News.

Тя каза, че зоологът е обявен за мъртъв около 7,40 ч. сутринта на 28 септември.

Тялото му е преместено в моргата на общата болница в Иджайе, разказва тя пред Daily Post Nigeria.

Ръководството на Парка за диви животни на президентската библиотека „Олусегун Обасанджо“ изрази съболезнованията си на семейството на Бабаджи и подчерта, че безопасността на персонала, посетителите и животните е техен основен приоритет.

Зоопаркът е част от президентската библиотека „Олусегун Обасанджо“, която носи името на своя собственик, който беше президент на Нигерия от 1999 до 2007 г.