Двe медицински лица бяха арестувани по подозрение за непредумишлено убийство след смъртта на жена, която почина след козметична процедура.

33-годишната майка на пет деца Алис Уеб почина в Кралската болница в Глостършър в ранните часове на вторник, след усложнения от нехирургичен бразилски лифтинг на дупето (BBL).

Save Face, национален регистър на акредитирани практикуващи, които предлагат нехирургични козметични лечения, заяви, че това е "първият случай на смърт, причинена от BBL в Обединеното кралство".

В призив във Facebook половинката на Уеб, Дейн Найт каза: " Искам да изкажа сърдечни благодарности на всички семейства и приятели, които бяха тук за нас в момент на нужда, включително всички мили съобщения, изпратени до моите деца и мен."

Петте момичета, които останаха без майка си, са на възраст между 7 и 15 години.

Абигейл Ъруин, приятелка на Уеб, написа на GoFundMe страницата за семейството: "Алис почина на 34 години. Алис беше красива отвътре и отвън с най-голямото сърце, семейството й беше нейният свят."

Двамата арестувани са освободени под гаранция, а разследването продължава, пише Дарик.

Източници казаха, че две линейки са пристигнали пред имота, където е козметичният център, в понеделник вечерта.

На следващия ден полицейски микробус е спрял пред имота и четирима полицаи са изнесли “технически машини, компютри и документи в превозното средство".