60-годишният Рам Сумер от Индия идентифицира и кремира тялото на съпругата си Фулмати и я намери жива няколко дни по-късно. 

Мъжът разказа, че 40-годишната му съпруга напуснала дома си в събота, 15 юни, но така и не се върнала, затова той бил принуден да подаде сигнал за изчезването й в полицията, пише Deccan Herald.

Четири дни по-късно тялото на неидентифицирана жена е открито в района на базара Урува в Бансгаон. Органите на реда се обадили на Шумер, за да извърше разпознаване и той потвърдил, че тялото е на Фулмати. След това тялото на починалата е предадено на роднини и според местната традиция е кремирано.

Тъй като аутопсията разкрила, че жената е починала от удушаване, детективите започнали разследване за възможно убийство, включително проследяване на телефона на жертвата в опит да заловят убиеца. Както се оказало, устройството на жената било все още активно в Джанси - на около 600 километра от там.

По-късно Рам Шумер се обадил в полицията и потвърдил, че жена му всъщност е жива. Двойката се събрала отново в събота, 22 юни.

Води се разследване за установяване на връзката между Шумер, Фулмати и мъртвата жена, която е кремирана.