Мъж, чието име е Йошитака, научил ден преди сватбата си, че булката му Аки всъщност е много по-възрастна от него. Жената не повдигнала тази тема и запазила мълчание, защото не искала да плаши 29-годишния си любовник. Както по-късно се оказа, тя е на 54 години по това време.

Веднага след среща и кратък разговор Йошитака и Аки разбрали, че имат много общи неща, по-специално, че и двамата са били в неуспешни бракове и са отглеждали децата си сами, пише Bunshun Online.

Японецът знаел, че партньорката му е малко по-възрастна, но дори не предполагал истинската й възраст. Жената запазила тайната си седем години, до сватбата им в началото на 2020 г.

Преди да се ожени, мъж разбра, че любимата му е на 54 години, брак, връзки, измама, странности, стереотипи в обществотоЦял екран
Аки обясни, че крие истинската си възраст заради стереотипи Снимка: Yoshitaka_222 | Instagram

В разгара на коронавируса Аки разбрала, че мъжът трябва да знае истинската й възраст, за да не обърква лекари и спасители, и признала, че тя всъщност е с 25 години по-възрастна от него.

„Не ме интересува истинската й възраст, трябваше да ми каже по-рано, за да не се се притеснява и да не мисли за това“, каза мъжът, който сега е на 40 години.

Аки обясни, че криела истинската си възраст заради стереотипите в японското общество за по-възрастните жени, които излизат или се женят за по-млади мъже.

Преди да се ожени, мъж разбра, че любимата му е на 54 години, брак, връзки, измама, странности, стереотипи в обществотоЦял екран
Японецът знаеше, че половинката му е малко по-възрастна, но дори не предполагаше истинската й възраст Снимка: Yoshitaka_222 | Instagram

„По-възрастните мъже могат с гордост да се хвалят колко млади и красиви са жените им, но много жени, които са по-възрастни от съпрузите си, често се притесняват да говорят за това“, добавя Аки, сега на 65 години.

След сватбата си двойката решава да напусне работата си и да пътува из Япония, като документира приключенията си в YouTube канал, наречен A couple with a 25-year age difference (Двойка с 25-годишна разлика във възрастта). Бракът им вече е на 11 години.