Появата на мистериозен черен кръг в небето над китайския град Юлин (провинция Шанси) предизвика бурни дискусии в интернет. Очевидци успяха да заснемат аномалното атмосферно явление от различни ъгли.

Черните кръгове смътно наподобяват пръстен от цигарен дим или вихри от двигател на самолет, които не се разсейват дълго време. Феноменът стана обект на спекулации в китайските социални медии.

Експертите от своя страна предложиха редица възможни обяснения, пише изданието Metro. Повечето версии се свеждат до две основни. Според първия това е голям кръг дим, издигащ се от комина на фабрика или някакъв естествен източник на запалване. Предполага се, че е „увиснал“ във въздуха поради разликата в налягането. Последните твърдят, че в кадъра има насекоми или птици, които често се събират на огромни рояци за чифтосване. Това обаче рядко се случва на тази височина и кръгът е много спретнат.

Мистериозен черен движещ се кръг се появи в небето над Китай, какво е това, аномалии, странни атмосферни явления, любопитство, снимки, видеоЦял екран
Черните кръгове смътно наподобяват пръстен от цигарен дим или вихри от двигател на самолет Снимка:  Metro 

Един от свидетелите в коментарите призна, че е видяла със собствените си очи как тъмният пръстен много бавно се издига в небето.

Някой предположи, че това може да са фойерверки или химически емисии от промишлени съоръжения, но никой не успя да сложи край на този проблем.

Между другото, такива явления редовно се записват по целия свят и след това се обсъждат, за да се намери обяснение. Подобно видео, заснето във Филипините, уплаши хората преди няколко години.

Превод: GlasNews