20-годишен младеж беше пометен от гигантска вълна, докато позира за снимки по време на почивка. Неговите приятели, които стояха наблизо, успяха да уловят този момент на камера.

Рони Джосуа Симанджунтак бил на почивка в Индонезия с група приятели и искал да снима гигантските вълни, разбиващи се по скалистото крайбрежие на плажа Кедунг Тумпанг.

Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват ужасяващия момент, когато огромна вълна покрива Рони и го отнася в Индийския океан, пише The Mirror. Преди това младият мъж стои на ръба на масивна скала, държейки ръце над главата си, докато група негови приятели гледаха наблизо - на безопасно разстояние от водата.

Рони Джосуа Симанджунтак, човекът беше отнесен от огромна вълна в Индийския океан, любопитство, туризъм, пътуванеЦял екран
Рони беше отнесен от гигантска вълна Снимка: Jam Press

Вълната бута младежа, той пада на колене и след това пада във водата. Приятелите му първоначално се смеят, докато той се опитва да избяга. В крайна сметка те започнаха да алармират, когато разбраха, че техният приятел не се вижда никъде.

В края на видеото, публикувано от Mac Lambe Tur, операторът увеличава мащаба, за да покаже размазан силует. Вероятно си е помислил, че е Рони.

Рони Джосуа Симанджунтак, човекът беше отнесен от огромна вълна в Индийския океан, любопитство, туризъм, пътуванеЦял екран
Повече никой не го видя Снимка: Jam Press

Спасителите продължиха търсенето си в сряда, но казаха, че ще го прекратят, ако жертвата не бъде открита до неделя.

„Вълните достигнаха 14 фута този ден. Това създаде огромни пречки за нашия екип“, каза говорител на Националната агенция за търсене и спасяване на Индонезия.