Млада жена страда от рядко заболяване. Поради това режимът ѝ на хранене и изцяло променен. Това означава, че може да яде само девет храни.
Още от дете Джена Честетнер от Лос Анджелис страда от множество алергични реакции, които водят до силни спазми, гадене и подуване на корема.
С течение на годините тя откри, че най-добрият начин да се справи с проблема е да изключи повечето видове храни.
Джена официално е диагностицирана с Синдром на активиране на мастните клетки (MCAS).
Мастните клетки са жизненоважна част от имунната система.
„Рядко е, но по-често, отколкото хората си мислят. То обаче засяга хората по различен начин и затова лечението е изключително различно за всеки. Ограничената ми диета е резултат от години на проследяване на симптомите ми и определяне на това, което ме кара да се чувствам най-добре,“ споделя Джена.
Настоящата й диета се състои от пуешко месо, махи махи, краставица, зелен фасул, тиквички, зехтин, сол, лайм и добавки с глюкоза.
Средно на ден тя разпределя храненията си в шест малки чинии, които приема с множество глюкозни напитки, за да се увери, че получава достатъчно хранителни вещества.
Поглеждайки назад към детството си, Джена казва, че винаги е имала проблеми с храните.
„Родителите ми знаеха за битката ми, но не знаеха всички подробности – когато разбраха за диагнозата, се шокираха,“ допълва тя.
В резултат на алергиите си тя не може да се храни в ресторанти, което е повлияло на социалния ѝ живот и това я кара да се чувства самотно.
Джена се надява, че един ден ще може да се стабилизира, така че да може да яде по-разнообразна храна.
Тя споделя историята си, за да хвърли светлина върху състоянието си и да предложи подкрепа на други, които може да преминават през същото.
Превод: GlasNews.bg