Американецът Марвин Кларк изчезна преди почти сто години. Изчезването на мъжа през уикенда на Хелоуин остава неразкрито и все още се обработва от Националната система за изчезнали и неидентифицирани лица на САЩ. 

Марвин Кларк необяснимо изчезва през уикенда на Хелоуин през 1926 г. Американецът се отправя към Портланд (САЩ) на 30 октомври, за да посети дъщеря си Синди, но така и не успява да стигне до работното й място - хотел. Изчезването му е известно като най-стария активен случай на изчезнал човек в Съединените щати, пише Daily Star.

В деня на изчезването си 69-годишният мъж е бил облечен с тъмен костюм и панталон. Свидетели казаха, че са го забелязали на автогара в Портланд, но той никога не се е свързвал с никого от семейството си. Седмица след изчезването му съпругата на Марвин получава пощенска картичка от Вашингтон, САЩ, за която се твърди, че е изпратена от него. Смята се, че е бил там между 2 и 3 ноември.

Мъж изчезнал преди 97 години, най-дълго изчезналият случай, изчезнал човек, разследване, нашумял случай, странностиЦял екран
Мъжът искал да посети дъщеря си Синди, но така и не стигнал до работното й място. Снимка: KOIN.com

Марвин страдал от парализа, така че не можел да използва правилно дясната си ръка и ходел накуцвайки - по това време се смяташе, че тези различия ще помогнат при търсенето.

Сидни, която не знаеше, че баща й идва да я посети, предложи 100 долара за всяка информация, която би помогнала да намери баща си.

Делото спря няколко седмици, след като дървосекачи откриха тяло. То не беше идентифицирано веднага, но близо до него бяха намерени предмети, за които се смята, че принадлежат на Марвин. Те включват джобен часовник, кожени обувки, чифт очила и монета от 1919 г.

Човек, изчезнал преди 97 години, най-дълго изчезналият случай, изчезнал човек, разследване, нашумял случай, странности, открито тялоЦял екран
Полицията откри вещите на Марвин Снимка: KOIN.com

Тази линия на търсене обаче се оказа невярна през 2018 г., когато пра-пра-правнучката на Марвин и нейният син предоставиха ДНК проби, за да видят дали съвпадат. Не бяха отбелязани съвпадения. Случаят на Марвин остава в Националната система за изчезнали и неидентифицирани лица, където текущата му възраст е посочена като 167 години.