Мистериозен австралиец несъзнателно се е отказал от 1 милион долара, след като не е успял да вземе наградата си от лото 1.

Билетът е бил закупен от бензиностанция в Mawson Lakes, в Северна Аделаида, на 27 септември 2023 г., но не е бил потърсен, преди да изтече едногодишният му срок на валидност.

Говорителката на Лот, Анна Хобдел, заяви, че победителят е щял да получи наградата си, ако просто е регистрирал билета си към картата на играча или онлайн.

„Вероятно нашият тайнствен победител си е живял нормално през годината, без да подозира, че е станал милионер за една нощ преди повече от година“, каза тя.

„Ако тайнственият печеливш беше регистрирал билета си на карта на играч или онлайн, той вече щеше да се е прибрал своята награда.

Г-жа Хобдел заяви, че всяка награда, която не бъде потърсена в продължение на една година, ще бъде конфискувана в полза на Комисията по лотариите на Южна Австралия.

Мистериозният печеливш обаче все още може да претендира за 1 млн. долара, ако подаде билета си, формуляр за претенция за награда и законоустановена декларация за ex-gratia в комисията.

Това налага такса от 22 долара за покриване на разходите за търсене, проверки за надлежна проверка и административни разходи.

Разбира се, билетът може отдавна да е изхвърлен и така печалбата е много вероятно да остане в полза на комисията.