Докато руските въоръжени сили атакуват с ракети детска болница в Киев, един от най-големите световни лидери продължава да се „прегръща“ в Москва с руския президент Владимир Путин, който дава престъпни заповеди. Това написа украинският държавен глава Владимир Зеленски на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Според него на 8 юли руските окупатори са нанесли масирани ракетни удари по мирни украински градове, убивайки десетки хора и ранявайки стотици други. Сред жертвите има и малки деца.

Държавният глава отделно подчерта, че руска ракета е ударила най-голямата детска болница в Украйна Охматдит, като целта е била малки деца, болни от рак. 

„Огромно разочарование и съкрушителен удар върху мирните усилия е да видим лидера на най-голямата демокрация в света в такъв ден да прегръща най-кървавия престъпник в света в Москва“, каза Володимир Зеленски.

Украинският президент Владимир Зеленски има предвид индийския премиер Нарендра Моди, който е на двудневно посещение в Москва. Там той се срещна с ръководителя на Кремъл Владимир Путин, който даде заповед за пълномащабно нахлуване в Украйна.

По време на разговорите индийският премиер призова за прекратяване на войната в Украйна, която продължава повече от две години.

"Индия винаги е призовавала за зачитане на Хартата на ООН, включително териториалната цялост и суверенитет. Няма да се намери решение на бойното поле. Диалогът и дипломацията са пътят напред", каза Нарендра Моди.

На страницата си в социалната мрежа X индийският политик сподели и снимки, на които прегръща Владимир Путин. Украинският президент се възмути именно на това.